De eerste stappen naar een veiliger huis is natuurlijk het goed afsluiten van deuren en ramen. Helaas is dat tegenwoordig allang niet meer voldoende om je huis te beveiligen volgens Beveilig Je Huis. Er zijn verschillende opties om je huis beter te beveiligen. Een optie is natuurlijk het nemen van een waakhond. In deze blog bespreken we waarom je wel of niet een waakhond moet nemen.

Alarmsysteem of waakhond?
Niemand kan ontkennen dat een waakhond een geweldig alarmsysteem is om je kostbaarheden te beschermen. Een waakhond bespaart je niet alleen energie, maar het is daarnaast ook nog heel erg gezellig om een waakhond in huis te hebben. Mits je een waakhond goed africht, kan het ook nog een geweldig gezelschapsdier zijn. Overdag kan je er lekker wandelingen mee maken en ’s nachts houdt hij je veilig terwijl jij slaapt. Daarnaast heeft een hond alleen zijn zintuigen nodig om je te waarschuwen en weet je het direct als er onraad in huis is. Met een alarmsysteem kan het echter tijd kosten om de alarmcentrale in te schakelen. Het duurt daarnaast even voordat de politie in huis is, terwijl je met een waakhond al direct een bewaker in huis hebt. Het klinkt allemaal geweldig, maar heeft een waakhond dan alleen maar voordelen?

Mogelijke nadelen
Natuurlijk is het gezellig om een waakhond in huis te hebben, maar zo’n dier moet ook wel de nodige aandacht krijgen. Een waakhond is er immers niet alleen wanneer jij hem nodigt hebt, maar is er 24 uur per dag. De hond moet worden voorzien van het nodige eten en drinken, er regelmatig uit en voldoende worden uitgedaagd. Anders bestaat er namelijk de mogelijkheid dat hij zijn opgekropte energie gaat botvieren op uw meubilair…

Een hond reageert daarnaast ook op verschillende geluiden en allerlei bewegingen rondom het huis. De hond moet daarbij leren wat gevaar is en wat niet. De postbode die elke dag langskomt is niet gevaarlijk, maar die duistere figuur ’s nachts bij het keukenraam wel. Hier moet een hond op getraind worden. Sommige hondenrassen bezitten sommige kwaliteiten al van nature, maar een andere rassen moet dit wel worden aangeleerd. Daarnaast behoeft zelfs de meest getalenteerde waakhond standaard training te hebben. Daarnaast is het natuurlijk ook zo dat uw hond misschien niet altijd thuis is. Wat als u bijvoorbeeld even de hond aan het uitlaten bent of met uw gezin en trouwe viervoeter op pad bent? Dan is het misschien toch wel handig om een camerasysteem of alarmsysteem thuis te hebben.

Een hond en een alarmsysteem is natuurlijk wel misschien wat duur bij elkaar. Daarom kunt u natuurlijk ook gewoon naast een beveiligingssysteem een “Hier waak ik”-sticker op uw ruit plakken. Het idee van een waakse Rottweiler in huis kan al genoeg zijn om sommige dieven af te schrikken.

De beste waakhonden
Weet u toch zeker dat u een waakhond wilt nemen? Misschien is dan een van deze rassen wel de ideale waakhond voor jou.

Bullmastiff: dit hondenras is een kruising tussen een Buldog en een Mastiff. Deze hond zijn van zichzelf zeer dapper, beschermend en loyaal. Het is niet het soort hond dat meteen een insluiper aanvliegt. Eerder zal hij de inbreker tegen de grond aanlopen en daar houden of gewoon de weg versperren.

 

 

Dobermann Pinscher: dit ras is een kruising tussen de Rottweiler, Terriër en Greyhound. Een voordeel bij dit ras is ze niet zullen twijfelen om een belager aan te vallen wanneer ze denken dat hun eigenaar in gevaar is.

 

 


Rottweiler:
dit hondenras is naast een goede waakhond ook een familiehond. Het zijn over het algemeen dappere en intelligente honden. Bij dreigend gevaar zijn ze zeer beschermend, waarbij hun kracht en goede conditie u goed van pas zullen komen.

Laat een reactie achter