“Het geeft me een veilig gevoel.” Dat zou zomaar eens het antwoord kunnen zijn wanneer je vraagt waarom iemand een wapen in huis heeft. Sommige mensen vergeten echter volgens Beveilig Je Huis dat een geweer bezitten niet legaal, tenzij je hiervoor ook een vergunning bezit. Een geweer in huis hebben is daarnaast ook geen garantie voor veiligheid. Met een vuurwapen in huis kan het soms nog weleens slechter aflopen dan wanneer u dit niet heeft.

Het is natuurlijk zo dat in Amerika er iets anders wordt omgesprongen met wapenbezit en wapengebruik dan in ons koude kikkerlandje. Zat mensen hebben in Amerika een vuurwapen in huis. Hetzij om mee te jagen, of om
dievengespuis dat naar binnen probeert te komen op een afstand te houden.
In Nederland geleden echter andere regels dan in Amerika.

Nadelen van een wapen
Is het wel verstandig en veilig om een wapen, ook al heb je een vergunning, in huis te hebben? Nee niet perse, is het antwoord.  Wanneer u een wapen in huis heeft, kan dit zelfs tot meer ongelukken en incidenten leiden dan wanneer u dit niet in huis heeft. Denk alleen al wat er kan gebeuren met uw kinderen wanneer u een wapen in huis heeft dat zij vinden.

U moet zich daarbij ook bedenken dat veel inbraken gebeuren op een onbewaakt ogenblik dat u niet thuis bent. U kunt dan natuurlijk ook niet uw wapen gebruiken tegen deze inbreker wanneer u niet thuis bent. De inbreker kan dus ondanks het feit dat u een wapen in huis heeft ongestoord zijn gang gaan. Misschien neemt hij zelfs uw wapen wel mee met alle gevolgen van dien. Een huis alarmsysteem kan dan toch doeltreffender zijn.

Een wapen kost daarbij ook nog eens veel geld en dat wapen blijft dan ook nog eens ongemoeid. Ook is een wapen in huis zoals we al schrijven ook nog eens onveilig voor u of uw gezinsleden. Onderzoek heeft namelijk aangetoond dat wapenbezit een groot risico vormt voor verschillende voorvallen. Hierbij kunt u denken aan ruzies, doodslag, zelfmoord, verwondingen en bedreigingen. Het onderzoek liet ook nog eens zien dat meest van tijd vrouwen of kinderen hierbij in gevaar komen. Misschien in plaats daarvan toch maar een veilig alarmsysteem voor thuis aanschaffen?

Voordelen van een wapen
Wanneer u een vergunning in huis, een wapen goed kan hanteren en dit goed achter slot en grendel legt, dan kan het toch ondanks alle nadelen een goed idee zijn om een wapen in huis te hebben. Een wapen in huis hebben kan immers ook een voordeel zijn.

Met een wapen kan je immers inbraken of een overval voorkomen. Een inbreker kan zich geïntimideerd voelen en op zijn plaats worden gehouden terwijl de politie in aantocht is. De kans bestaat echter ook dat de inbreker zelf ook gewapend is en hier ook naar kan grijpen. Misschien is een wapen in huis toch niet zo’n goed idee en kunt u beter kiezen voor een beveiligingssysteem?

 

Laat een reactie achter